Već 25 godina uspješno rastemo i razvijamo kompaniju zahvaljujući konzistentnoj poslovnoj strategiji i timu vrhunskih profesionalaca u svojim oblastima

Istorijat

Preduzeće "Veletex" osnovano je 17. januara 1992. godine preduzetničkom inicijativom Vlastimira Golubovića i njegove porodice. Na samom početku procesa privatizacije u Crnoj Gori „Veletex“ zaključuje Ugovor sa državnim fondovima o kupovini većinskog paketa akcija akcionarskog društva „Agroexport Bar-Promet“ iz Bara. Od 1. januara 2004. godine, nakon sprovedenog postupka restrukturiranja putem pripajanja „Agroexport“-a, „Veletex“ posluje kao akcionarsko društvo, sve do početka 2013. godine kada opet mijenja organizacioni oblik u društvo sa ograničenom odgovornošću (doo).
Misija
Dobrim odnosom prema poslovnim partnerima i krajnjim potrošačima, obezbjeđenjem kvalitetnih proizvoda i usluga, savjetovanjem i edukacijom stvoriti lojalne i zadovoljne kupce na dugi rok. Konstantnim razvojem i proširenjem djelatnosti stvoriti uslove za dugotrajnu održivu egzistenciju kompanije, kao i povećanje zadovoljstva svih zaposlenih.
Vizija
Proaktivnim i inovativnim pristupom ostvariti vodeću ulogu u razvoju domaćeg tržišta i biti lider u djelatnostima kojim se bavimo na bazi znanja kompetetnih i uspješnih ljudi, moderne infrastrukture i najnovijih tehnologija.
Politika kvaliteta

Opredijeljeni smo za: · Zadovoljenje zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca uz najoptimalniji odnos kvaliteta i cijene proizvoda i usluga, blagovremeno i na pravi način. · Stalan razvoj potencijala i povećanje zadovoljstva zaposlenih pravilnom motivacijom, obukom, usavršavanjem i nagrađivanjem, a sve u cilju zadovoljenja kupaca i daljeg rasta i razvoja preduzeća. · Povećanje vrijednosti imovine preduzeća kroz buduće pozitivno finansijsko poslovanje. · Održavanje i unapređenje dobrih odnosa sa dobavljačima uz uredno izmirivanje obaveza i pozitivan trend rasta vrijednosti realizacije. · Poštovanje zakonske regulative, uredno izmirivanje poreskih i drugih obaveza i podržavanje akcija za razvoj i uređenje životne sredine. · Kontinuirano održavanje bezbjednosti hrane prema HACCP zahjevima. Ovu politiku ostvarujemo razvojem i primjenom Sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa ISO 9001:2015 i HACCP.

Međunarodni standardi

Nakon skoro dvije decenije razvoja kompanije, procijenili smo da je pravo vrijeme da našu organizaciju uredimo shodno međunarodnim standardima. Već početkom 2010. godine sertifikovani smo za uspješnu implementaciju međunarodnog standarda ISO9001, a godinu dana kasnije i HACCP.

Bezbjednost hrane

Bezbjednost hrane u našoj distribuciji zauzima najvisočiji prioritet, te smo u tom cilju još 2011. godine implementirali i sertifikovali HACCP procedure od strane renomirane francuske sertifikacione kuće Bureau Veritas.

Kvalitet menadžmenta

Kao rezultat napora na usavršavanju sistema upravljanja, kompanija "Veletex" je 2010. godine implementirala i sertifikovala međunarodni standard ISO 9001.

SME Excellent sertifikat


Kompanija "Veletex" je od 2015. godine nosilac sertifikata "SME Excellent" koji izdajte Privredna komora Crne Gore u saradnji sa bonitetnom kompanijom "Coface".

Media materijali


Na linkovima ispod možete preuzeti logotipe u vektorskom formatu za potrebe medijskog oglašavanja.