Sektor distribucije

Sektor distribucije najstariji je dio kompanije "Veletex". Preko dvije decenije bavi se trgovinom u segmentu prehrane, proizvodima za održavanje higijene i raznom robom široke potrošnje.

Krajnji potrošači

Najveći dio prometa sektora distribucije odnosi se na snadbijevanje velikih krajnjih potrošača kao što su bolnice, studentski domovi, vrtići, hotelska privreda, HORECA i ugostiteljstvo, te veliki broj manjih potrošača.

Veleprodaja i kapilarna distribucija

Značajan dio portfolia sektora distribucije čine kompanije koje se bave veleprodajom roba iz našeg asortimana, kao i svi maloprodajni lanci u Crnoj Gori koji se kapilarno snadbijevaju na dnevnom, nedeljnom ili dvo-nedeljnom nivou.

Logistika

Visok nivo servisibilnosti po kome je distribucija kompanije "Veletex" prepoznata na tržištu duguje se iskusnom timu profesionalaca u ovoj oblasti kao i tehničkoj opremljenosti. Vozni park čini veliki broj teretnih vozila srednjeg formata (3-4t) koji na dnevnom nivou servisiraju potrebe naših kupaca u svim krajevima Crne Gore.

Bezbjednost hrane

Bezbjednost hrane u našoj distribuciji zauzima najvisočiji prioritet, te smo u tom cilju još 2011. godine implementirali i sertifikovali HACCP procedure od strane renomirane francuske sertifikacione kuće Bureau Veritas.